thumbnail_tenniskids-brandbox-1200x300 .

Vanaf 2020 verzorgt Tennisschool Approach bij ons de tennislessen. Door deze samenwerking zijn de jeugdleden van Kardoes gewaarborgd van professionele training door gecertificeerde trainers. Naast de voorjaar/zomer lessen hebben we nu ook mogelijkheden om in het najaar tennislessen aan te bieden. Dit alles op onze eigen banen. 

                                   

Daarnaast werken we samen met O.L.T.C. Ready uit Oldenzaal om meer mogelijkheden te bieden voor passende trainingsgroepjes voor onze jeugdleden. Gezien de grootte van onze vereniging is het helaas niet altijd mogelijk om een passend groepje te vinden voor de junioren en wanneer dat niet het geval is kan dan worden bekeken of er bij Ready een passende plek is. Omgekeerd zou dat ook kunnen gebeuren. Er zijn afspraken gemaakt dat er voor junioren in dergelijke gevallen nooit dubbele contributie hoeft te worden betaald.

 

Bij Kardoes willen we graag onze jeugdleden gedurende het gehele jaar meer aan het tennissen krijgen, zodat de kinderen sneller vorderingen maken. We merken dat veel kinderen, wanneer ze slechts in het zomerseizoen tennissen, na een paar jaar weer afhaken, omdat ze zich onvoldoende snel ontwikkelen. Meer dan bijvoorbeeld voetbal of hockey is tennis een sport waarbij het een aantal jaren duurt voordat je technisch goed leert spelen. Dit vergt een bepaalde mate van doorzettingsvermogen. Je hebt daarvoor gedurende die tijd ook echt les nodig van een professionele trainer om het goed aan te leren. Dit maakt tennis een relatief dure sport om goed te beoefenen.

 

Om hierin tegemoet te komen bieden wij Tennis-Alles-in-1 aan. Onder bepaalde voorwaarden dragen wij als club bij aan de kosten van tennisles. Zodat het voor de ouders gemakkelijker wordt om de kinderen het gehele jaar op les te doen. Zeker wanneer je als ouder meerdere kinderen op tennisles hebt zitten is dat niet altijd te bekostigen. Door in het hele jaar te blijven lessen denken wij dat kinderen minder snel afhaken en hun spel aanmerkelijk zal verbeteren.

 

Om in aanmerking te komen voor zo’n bijdrage verlangen we als club wel dat je kind automatisch deelneemt aan de voor- en najaar competitie en aan alle door de club aangewezen jeugdactiviteiten en toernooien. Mocht je dan een keer niet kunnen dan verwachten we dat dit tijdig wordt doorgegeven. Ook wat jeugdcompetitie en jeugdactiviteiten betreft wordt gekeken naar een samenwerking met Ready, met als doel zo goed mogelijk een passend groepje te vinden waarin de kinderen worden uitgedaagd en plezier hebben.

Tennis leer je pas door het veel te doen.

Er zijn weinig sporten die je tot op zo’n late leeftijd actief kunt blijven beoefenen, dat maakt het waard om te investeren in een goede opleiding voor de jeugd!

 

We hebben geprobeerd om op de 4 subpagina's: Opbouw jeugdtennis, Schooltennis/Maak Kennis met Tennis, Tennis-Alles-in-1 en Algemene informatie, jullie een zo compleet mogelijk beeld van jeugdtennis te geven.

 

Mocht je vragen hebben, mail dan naar: jc@tckardoes.nl. Een lid van onze jeugdcommissie persoonlijk aanspreken kan natuurlijk ook altijd.                                        

                                                                                                                                                                           

Met sportieve groet,

Jeugdcommissie TC Kardoes