top of page
Zoeken

Mededeling van het bestuur i.v.m. openstellen park voor de jeugd

Beste leden,

Tijdens de persconferentie van 21 april jl. is door de regering aangegeven dat regels voor sporten voor kinderen/jeugdigen t/m 18 jaar versoepeld worden. Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht.

Vermenging van de leeftijdsgroepen t/m 12 en 13 t/m 18 is op geen enkel moment toegestaan.

Naar aanleiding hiervan heeft de KNLTB een Protocol verantwoord sporten opgesteld. In dit protocol zijn richtlijnen opgenomen voor gemeenten, de vereniging, trainers en vrijwilligers, ouders en verzorgers en tenslotte de sporters zelf.

Op dit protocol zijn aanvullende richtlijnen verantwoord tennissen en padellen opgesteld.

Verder is er een stappenplan voor de verenigingen (opstart eerste week) opgesteld.

Zaterdag 25 april heeft het DB (Gerard Kamp, Matthijs Willemstein en Anita Scholten) deze documenten besproken en gesproken over de te volgen route. Wij hebben de volgende stappen ingezet:

1. De corona-verantwoordelijke binnen onze vereniging is Gerard Kamp. Hij is aanspreekpunt voor alle zaken met betrekking tot corona. Mochten er vragen zijn dan kun je hem mailen op: voorzitter@tckardoes.nl.

2. Gerard neemt contact op met de Gemeente Losser om te overleggen over de zaken zoals die in de stukken zijn opgenomen. Pas wanneer wij goedkeuring hebben van de gemeente kan ons sportpark weer open.

3. Gerard neemt contact op met de KNLTB i.v.m. de verplichting om vooraf een baan te reserveren wil je gaan tennissen. Zodra bekend hoe we dat gaan doen krijgen jullie nadere informatie.

4. Karin Schonewille en Anita Scholten gaan contact zoeken met Approach om het opstarten van het jeugdtennis met hen te bespreken.

Omdat we eerst goedkeuring van de gemeente moeten hebben om te starten, kunnen we nog niet alle voorwaarden uitgebreid behandelen in deze mail. Wel willen we jullie alvast op een aantal zaken attenderen:

1. Voorlopig gaan de banen nog niet open op 29 april a.s. Wij hebben dinsdag 28 april een volgende overleg gepland.

2. De door de regering standaard geldende regels blijven van toepassing, dan bedoelen we 1,5 meter afstand( m.u.v. kinderen t/m 12 jaar), blijf thuis bij klachten of wanneer iemand in je gezin klachten heeft, hoest en nies in je elleboog.

3. Er mag niet gedoucht worden op het sportpark. De kantine en het terras blijft gesloten.

4. Ouders zetten kinderen af en halen ze op voor het park. Zij mogen het park niet betreden.

5. Lessen worden van tevoren ingepland.

6. Wil je tennissen moet je van tevoren een baan reserveren.

Tot zover een aantal belangrijke zaken met betrekking tot het openstellen van ons park voor de jeugd.

Een andere beslissing die de KNLTB heeft genomen is het verplaatsen van de Voorjaarscompetitie en de KIA Tenniskids competitie naar het najaar. De speeldatums zijn inmiddels vastgesteld en kun je op de site van de KNLTB en ook op onze eigen site vinden.

Met elkaar hebben we een grote verantwoordelijkheid om de openstelling van het park en het laten spelen van de jeugd goed op te pakken. We moeten niet teveel en te snel willen, het is immers een testperiode. Doen we het gezamenlijk goed, dan kunnen we des te eerder weer open voor alle leeftijden.

Bestuur TC Kardoes.

Comments


bottom of page