top of page
Zoeken

Laddercompetitie Najaar*NAJAARSLADDERCOMPETITIE TC KARDOES*


Dit najaar gaan we een laddercompetitie spelen, hiervoor gebruiken we de KNLTB-clubapp.

Heb je deze nog niet geïnstalleerd? Doe dat dan snel zodat je kunt deelnemen.


Wat is de laddercompetitie?

Bij een laddercompetitie dagen clubspelers elkaar uit voor een wedstrijd.

De lager geplaatste speler daagt een hoger geplaatste speler (max. 3 treden) uit. Als de uitdager wint, wissel je van positie op de ladder.


Hoe werkt het?

In de KNLTB Club App kun je je inschrijven voor de laddercompetitie, spelers uitdagen, een baan reserveren, de uitslag invoeren en je positie op de ladder bekijken.

Je kunt ook evt. later instromen.

Je kunt je opgeven voor de damesenkel, herenenkel, damesdubbel, gemengd dubbel en herendubbel. Bij de dubbels geef je je op met een vaste partner.

Je boekt gewoon voor je enkel of dubbel. Als je op een rustig tijdstip speelt(bijv. overdag, in de vooravond of in het weekend) en de baanbezetting laat het toe, speel je 2 gewonnen sets. Als er spelers wachten om de baan over te nemen is het tijdstip van overname de eindstand. Ben je in de 2e set bezig, tel je de games van de 1e en 2e set bij elkaar en is dat de eindstand.


Wanneer start en hoelang loopt de competitie?

De laddercompetitie start op 11 september 2021 en eindigt op 31 december 2021.


Hoe meld ik me aan?

In de Club App bij ‘Spelen’ vind je onder de tab ‘Wedstrijden’ de ‘Laddercompetitie’. Klik erop en je vindt de beschikbare competities waarvoor je je kunt inschrijven en de competities waarvoor je je hebt ingeschreven (onder ‘Mijn competities’).


Waar voer ik uitslagen in?

Na afloop van de wedstrijd voer je in de "Laddercompetitie" onder ‘Wedstrijden’ de uitslag van de wedstrijd in. De tegenstander krijgt een mail met de uitslag en keurt deze goed. Daarna wordt de uitslag verwerkt en de ladder aangepast. Voordat de verliezer de winnaar weer mag uitdagen, moet hij/zij eerst tegen iemand anders een wedstrijd spelen.


Wat als een speler geblesseerd raakt tijdens de wedstrijd?

Dan heeft de tegenpartij gewonnen en wordt een eindstand van 6-4, 6-4 ingevuld.


Wat als een speler niet reageert op email?

Klik op 'Mijn wedstrijden' en 'Annuleren' en selecteer de speler die niet reageert. Deze speler zakt 1 plek en wordt bij herhaling van de ladder verwijderd.


Wat als een speler niet kan spelen op de voorgestelde dag? Je kunt samen beslissen een nieuwe speeldatum te plannen. Lukt het helemaal niet de wedstrijd te verplaatsen, dan zakt de speler die wil verplaatsen één plek op de ladder.

Je mag van de eerstgenoemde speler verwachten dat deze minimaal 3 dagen (72 uur) voor de voorgestelde dag een uitnodiging heeft gestuurd. De eerstgenoemde speler mag van de andere speler verwachten dat deze binnen 2 dagen (48 uur) reageert.


Wat als beide spelers niet op de voorgestelde dag kunnen spelen en geen andere afspraak kunnen maken?

Je kunt een wedstrijd later inhalen door een nieuwe speeldatum te registreren. Anders registreer je 'Annuleren' en selecteer je beide spelers. Dit wordt verwerkt als ronde overslaan voor beide spelers. Let op: Als je 2x op rij een ronde overslaat zak je 1 plek.


Wat zijn de voordelen van de laddercompetitie?

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de laddercompetitie

Je bepaald vooral zelf hoe vaak je speelt, tegen wie je speelt en wanneer je speelt.

Het is een uitstekende manier om nieuwe leden te leren kennen en tennismaatjes te vinden.


Wil je graag willen dubbelen, maar heb je nog geen tennismaatje. Meld je dan aan via tckardoes@gmail.com. Dan kijken wij of we mensen kunnen koppelen.


Wij hopen op een gezellige sportief tennisnajaar.


Comments


bottom of page