top of page
Zoeken

Banen open maandag 4 mei

Beste lezers,

In navolging van het regeringsbesluit om het buiten sporten voor kinderen en jeugd weer toe te staan, heeft het bestuur besloten om onze jeugdleden vanaf maandag 4 mei 2020 in de gelegenheid te stellen om te trainen en vrij te tennissen. Wij hebben van de gemeente de hiervoor vereiste toestemming gekregen om het park te openen voor kinderen en jeugd.

Hierbij zijn wel een aantal richtlijnen opgesteld. Ook de veiligheidsregio Twente heeft aanvullende richtlijnen opgesteld.

De belangrijkste regels hieruit zijn:

  • Ouders die kinderen naar de training brengen blijven zelf buiten het hek. Het is niet toegestaan voor ouders om het park te betreden.

  • Kledingruimtes, kantine en terras blijven gesloten. Het is dus niet mogelijk om op het park om te kleden of te douchen. Alleen in uiterste nood kan van het toilet gebruik gemaakt worden.

  • Er zal op het park éénrichting route gehandhaafd worden. Dit houdt in dat het park via het hek betreden kan worden. De banen kunnen via de daarvoor bestemde toegang betreden worden. Bij het verlaten van de baan is de route dan tegen de klok in om de banen heen om zo naar de fietsenstalling /parkeerplaats te lopen. De te volgen route is duidelijk bewegwijzerd.

  • De anderhalve meter regel wordt ook door de jeugdleden (13 – 18 jaar) tijdens het tennissen gehouden.

  • Op de sportactiviteiten wordt toezicht gehouden.

  • Het trainen of vrij tennissen is toegestaan op werkdagen van 16:00 tot 21:00 uur, in het weekend en gedurende schoolvakanties van 09:00 tot 21:00 uur.

In navolging van deze richtlijnen heeft het bestuur besloten de banen weer open te stellen voor kinderen tot en met 12 jaar en jeugd tot en met 18 jaar.

De jeugdleden zullen per mail door de trainers geïnformeerd worden over de tennistrainingen.

De jeugdleden mogen vrij tennissen na het reserveren van een baan. Het reserveren van een baan kan tot nader bericht gedaan worden door te bellen met Gerard Kamp, telefoon: 06 51314715. Het bestuur zal er voor zorgen dat er een toezichthouder is op het moment dat er banen gereserveerd zijn.

We willen graag gevolg geven aan de oproep van de autoriteiten om het sporten ook mogelijk te maken voor niet leden. Dit houdt in dat onze jeugdleden een vriend of vriendin mogen meenemen om mee te tennissen.

Het bestuur hoopt op een spoedige verruiming van de opening van het tennispark. Hiervoor is het echter noodzakelijk dat we ons aan de richtlijnen en voorschriften houden. Als de regels niet gehandhaafd worden, kan dit betekenen dat het park weer dicht moet.

Het bestuur wenst de kinderen en jeugd veel tennisplezier toe!

Comments


bottom of page